top of page
Search
  • Writer's pictureBabis Michailidis

Βιωματικό Εργαστήριο: "How to Think Like Leonardo da Vinci – Ξύπνησε τη Δημιουργικότητά σου!"


Περιγραφή


O Λεονάρντο Ντα Βίτσι είναι σίγουρα ένας μύθος. Έχει χαρακτηριστεί ως η προσωποποίηση του "Αναγεννησιακού" ανθρώπου. Όχι άδικα. Υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός, επιστήμονας. Σπάνιος ως άνθρωπος, ιδιοφυία.Η ιδιοφυία του Ντα Βίντσι δε βρίσκεται μόνο σε όσα δημιούργησε, αλλά και σε όσα μπορεί να μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε εμείς. Πριν από πεντακόσια χρόνια, διακήρυξε: «Ο σίδηρος σκουριάζει από την αχρηστία και το νερό που δεν ρέει μένει στάσιμο, έτσι συμβαίνει και με το ανθρώπινο μυαλό». Η διάνοια γίνεται, δε γεννιέται. Οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με απεριόριστες δυνατότητες μάθησης και δημιουργικότητας. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τις δικές του κρυμμένες επιδεξιότητες, ακολουθώντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης διάνοιας όλων των εποχών: του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

 

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και εξάσκηση, μπορείτε να ακονίσετε τη νοημοσύνη σας, να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να αναπτύξετε τις κρυμμένες δημιουργικές σας δυνάμεις. Αυτό το δυναμικό πρόγραμμα σας αποκαλύπτει την ιδιοφυΐα του Ντα Βίντσι μέσω συναρπαστικών βιογραφικών και ιστορικών πληροφοριών, θέτοντας το υπόβαθρο για μια εισαγωγή σε επτά αρχές για μια πιο δημιουργική, παραγωγική και νοήμονα ζωή. Θα καθοδηγηθείτε να εφαρμόσετε τις αρχές, μέσα από μια δοκιμασμένη σειρά πρακτικών ασκήσεων, για να ανακαλύψετε περισσότερο φως και αποτελεσματικότητα στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή σας.Στόχος του Εργαστηρίου


Η ικανότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας, είναι μία «υπερδύναμη» που όλοι έχουμε μέσα μας. Στόχος του εργαστηρίου, είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την Δημιουργική Σκέψη (Creative Thinking). Να κατανοήσουν την αξία της και να βελτιώσουν την λειτουργία της, έτσι ώστε να είναι περισσότερο δημιουργικοί. Το πρόγραμμα αυτό, σου δείχνει τον τρόπο να ανακαλύψεις και να απελευθερώσεις τις δημιουργικές σου δυνάμεις, μέσα από μία σειρά πρακτικών ασκήσεων, μεθοδολογιών αλλά και νέων «συνηθειών». Θα μάθεις τεχνικές με τις οποίες μπορείς να «γυμνάσεις» τη φαντασία σου και να αναπτύξεις την δημιουργικότητά σου με πρακτικούς, χρήσιμους και ευχάριστους τρόπους, ώστε να βρίσκεις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες. Να βρίσκεις τις κατάλληλες λύσεις στη δουλειά, στις σπουδές αλλά και στην καθημερινότητά σου.


Το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο λειτουργεί ως ένας πρωτότυπος πρακτικός οδηγός που επιδιώκει, όχι μόνο να οξύνει τις νοητικές ικανότητες του συμμετέχοντα, αλλά και να επιτύχει τη ψυχική και πνευματική του πληρότητα, δημιουργική σκέψη, αυτοέκφραση και την επίλυση προβλημάτων του. Με συμβουλές και ιδέες για βελτίωση της ζωής, πληροφορίες για τους χάρτες εγκεφάλου, για τη σχεδιαγράφηση του μυαλού, τη βελτίωση των αισθήσεων, τη διατροφή, οραματισμό κτλ.Πού Απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε θα ήθελε να «ξυπνήσει» την δημιουργικότητά του να καλλιεργήσει την φαντασία του με μεθοδικό τρόπο, ώστε να έχει καινοτόμες ιδέες, να σκέφτεται διαφορετικά, να δίνει πρακτικές λύσεις, να είναι εφευρετικός και πρωτοπόρος. Απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων σε τμήματα μάρκετινγκ, διοίκησης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, σχεδιασμού, σε άτομα που είναι στον κλάδο της επικοινωνίας, διαφήμισης, του design, της έρευνας & ανάπτυξης.

 

Διάρκεια


Συνολικά 16 ώρες. Απαρτίζεται από 8 θεματικές Ενότητες, κάθε μια εκ των οποίων διαρκεί 2 ώρες. Χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.


Θεματικές Ενότητες


1.     Εισαγωγή – Δημιουργικότητα: Πώς «σκοτώνουμε» τη Νο1 δεξιότητα του 21ου αιώνα.

2.     Curiosita – Η ακόρεστη περιέργεια στην προσέγγιση της ζωής και αδιάκοπη αναζήτηση της συνεχούς μάθησης.

3.     Dimostrazione – Η δέσμευση να δοκιμάζουμε τη γνώση μέσα από την εμπειρία, την επιμονή, η διάθεση να μαθαίνουμε πάντα από τα λάθη μας.

4.     Sensazione – H συνεχής βελτίωση των αισθήσεων, ιδιαίτερα της όρασης, ως μέσου αναζωογόνησης της εμπειρίας.

5.     Sfumato – H διάθεση να προσεγγίσουμε την ασάφεια, το παράδοξο και την αβεβαιότητα. (Ο όρος αυτός σημαίνει στην κυριολεξία «ανεβαίνοντας όπως ο καπνός»).

6.     Art/Scienza – Η ανάπτυξη της ισορροπίας μεταξύ της επιστήμης και της τέχνης, της λογικής και της φαντασίας. Η σκέψη και με τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου (αριστερό και δεξιό).

7.     Corporalita – Η καλλιέργεια της χάρης, της αμφιδεξιότητας, της φυσικής κατάστασης και της ισορροπίας. («νους υγιής εν σώματι υγιεί»).

8.     Connessione – Η εκτίμηση ότι όλα τα πράγματα και τα φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους. Η συστημική σκέψη.


Εισηγητής

                                               

Μπάμπης Μιχαηλίδης

Strategic Thinking Mentor, MSc

The Poetic-Intelligence-for-Leaders Blog


Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης είναι Μέντορας Δεξιοτήτων στη Στρατηγική Σκέψη. Είναι Μηχανικός Διοίκησης Παραγωγής, ομιλητής, αρθρογράφος και συγγραφέας.

 

Σπούδασε, έζησε και εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για 7 χρόνια. Είναι κάτοχος Πτυχίου Bachelor και Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ στη Διοίκηση Βιομηχανικών Μονάδων, από τα Πανεπιστήμια Surrey και Aston in Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαθέτει 40 χρόνια διοικητικής εμπειρίας, εργαζόμενος σαν ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης 30 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της Ηγεσίας και της Στρατηγικής Αλλαγής.

 

Τα τελευταία χρόνια, έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και συγκεκριμένα στην επίδραση της «μεταφορικής γλώσσας» στην ενίσχυση των ηγετικών δεξιοτήτων, όπως η κριτική, καινοτόμος και «αμφιδέξια» σκέψη, οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και οι δεξιότητες διαχείρισης αλλαγών.

 

Έχει ιδρύσει και διευθύνει το Blog Poetic-Intelligence-for-Leaders, έναν ιστότοπο για επιχειρηματίες, στελέχη, φοιτητές και επαγγελματίες, ο οποίος διερευνά πώς η Ποίηση, η "μεταφορική" σκέψη και ο συμβολισμός μπορούν να ενισχύσουν την καινοτόμο σκέψη.

 

 

2 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page